‍‍‍‍‍‍Concerts‍‍‍

/ English

troika

troika vzw

<3

Menu

--->ou‍‍‍r logo

--->

About

Nederlands


Newsletter

We keep you informed about are activities by email

--->

Contact

Bookings and info

Contact

Bookings and info

‍‍‍---‍‍‍>

<---------‍‍‍----

<----------

<----------

<-------------------------------------------‍‍‍---

ERIC ‍‍‍THELEMANS

15‍‍‍:00

arrow3

(volgend concert)

‍‍‍25 - 02  Eric Thielemans + Seppe Gebruers solo

arrow3

(Vorig concert)

In het Café Ouest, Rabotstr. 37, Gent

(Lees meer)--->

Seppe Gebruers

In het meest recente solo project van Seppe Gebruers, bespeelt hij twee pianos met een verschillende stemming. Maar voor deze gelegenheid brengt hij er één op de piano van café Ouest.

Zijn solo gaat hij steeds opzoek naar verrassende klanktexturen en vormen met een groot oog voor klassieke en hedendaagse muziek.

WEBSITE

(Poster)

(adres)

Follow us

Newsletter

We keep you informed about are activities by email

----->

----->

or our facebook page

De drummer Eric Thielemans is één van de creatiefste muzikanten die België te bieden heeft. Hij is druk in de weer met The Mechanics, Chantal Acda, Tape Cuts Tape en een duo met meesterdrummer Billy Hart.

Naast al deze activiteiten is hij ook nog regelmatig solo te horen. Hij bracht al enkele albums onder eigen naam uit waaronder het prachtige ‘Sprang’. "Veel heeft waarschijnlijk te maken met een fixatie op melodie en harmonie, die bij soloalbums als deze vaak van ondergeschikt belang lijkt.

Nochtans word je meteen op je plaats gezet door opener “Sprang”, dat van start gaat met een marimbapatroon dat even postrock lijkt aan te kondigen, maar al snel vergezeld wordt van resonerend metaal, gerammel op het vel van de basdrum en allerhande getik, waardoor het na een tijdje iets van een geluidenjungle krijgt. Speels en exotisch, maar geen ideeëndiarree of een klinische demonstratie. Sprang blijft van voor tot achter vooral ademen, gebruik maken van non-activiteit en subtiele verschuivingen en variaties.” - Guy Peters, enola.be

Lees ook het recent interview met Thielemans door

Enola.‍‍‍

WEBSITE